V13 Bokföring på dator i Visma eEkonomi

Hej!

Då var det dags att gå från papper, penna och sudd till dator, tangentbord och mus. Vi ska under den kommande veckan lära oss arbeta i ett webbaserat program som heter Visma eEkonomi.

Första gången Ni kan logga in i programmet så ska Ni klicka på den här länken. Ange sedan utbildningskoden som Ni fått utav mig via Facebook första gången när Ni registrerar Er. Här finns en instruktionsfilm för Er som är osäkra på hur Ni ska göra för att komma igång. När Ni registrerat Er så skickas en aktiveringslänk till den e-post som Ni angivit vid registreringen.

För att sedan få tillgång till programvaran krävs det att Ni går in på www.vismaspcs.se och klickar på mina tjänster högst upp i höger hörn och sedan loggar Ni in med Era inloggningsuppgifter.

Till Visma eEkonomi finns det en superbra support med inspelade instruktionsfilmer, forum samt skriven hjälp för Visma eEkonomi och en chattfunktion.

Grundläggande bokföring i Visma eEekonomi

Jag kommer att göra en inspelad presentation där jag går igenom grunderna i programmet som Ni hittar här för att kunna komma igång med den grundläggande bokföringen i Visma eEkonomi. Jag har sedan skapat ett antal övningsuppgifter som Ni ska göra på datorn.

  1. Ange företagets totala intäkter, kostnader och resultatet från resultaträkningen.
  2. Ange företagets totala tillgångar, skulder, eget kapital och momsskuld-/fordran.

Visma E-learning

Efter att ni gjort övningarna i grundläggande bokföring så vill jag att Ni ska gå genom Vismas egna grundkurs i programmet. Efter att Ni tittat på den 30 minuter långa presentationen så vill jag att Ni ska göra samtliga övningsuppgifter i övningsplatsen genom att skapa ett tomt företag. Efter att Ni gjort övningsplatsen så vill jag att Ni testar Era kunskaper genom göra uppgifterna i övningsbolaget Bygg AB. Därefter får Ni testa Era kunskaper i skarpt läge genom att göra dessa övningsuppgifter.

Löpande bokföring i Visma eEkonomi

Jag kommer att sätta ihop ett antal övningar i löpande bokföring som Ni ska kontera i Visma eEkonomi. Ni hittar övningarna här och jag vill att Ni ska göra övningarna som löpande konteringar.

  1. Ange företagets totala intäkter, kostnader och resultatet från resultaträkningen.
  2. Ange företagets totala tillgångar, skulder, eget kapital och momsskuld-/fordran.

Lycka till!