V7 Kalkylering och marknadsföring

Hej!

Välkommen till ett nytt moment som ingår i kursen Företagsekonomi 2 som heter bidragskalkylering och lönsamhetsberäkningar. Jag har lagt upp en inspelad presentation som går att ladda ner här. Till momentet finns ett formelblad som Ni kan har stor nytta utav i momentet. Jag har lagt upp övningsuppgifter på hemsidan och även ett tillhörande facit för bidragskalkylering. Det kommer att komma upp fler övningsuppgifter inom lönsamhetsberäkningar och facit under helgen inför nästa vecka.

Affärsplanen

Vi bestämde att Ni skulle titta på lite värderingar för Ert företag, Ni hittar färdiga värderingar här som Ni kan använda Er utav. Glöm inte att titta på befintliga exempel på affärsplaner och alla länkar från förra veckans inlägg. 

Vi bestämde ju att Ni ska börja arbeta på momentet marknadsföring i affärsplanen som ingår i Företagsekonomi 1 & 2 samt Entreprenörskap och företagande. Här hittar Ni presentationen som jag kommer att gå igenom med Er i nästa vecka och som är en sammanfattning av momentet marknadsföring. Jag har lagt upp två inspelade presentationer, en om marknadsmixen som Ni kan ladda ner här samt en om hur man gör en marknadsundersökning som går att ladda ner här.

Instruktioner om uppgifterna hittar Ni på hemsidan om vad Ni ska skriva om i affärsplanen inom momentet marknadsföring. Det är endast momentet marknadsmixen som ska vara klart till veckan.

Datum               Innehåll

20/2                    Övningar lönsamhetsberäkningar

20/2                    Deadline marknadsmixen genomgång marknadsföring

22/2                    Repetition av övningsuppgifter inför provet

27/2                    Prov i kalkylering och lönsamhetsberäkningar (förmiddag)

27/2                    Deadline inlämning av momentet marknadsundersökning

1/3                      Genomgång av momentet skatter och avgifter

6/3                      Introduktion av momentet bokföring

Lycka till!

Med vänlig hälsning

Daniel Nordström